Tummanpunaiset kynnet, ah!

Pinkit syyskynnet on nyt taputeltu ja mieli kaihosi ehtaa verenpunaista. Liekö kuukauden päässä irvaileva halloween, supertyylikäs Karen parhaillaan uudisahmimassani Californication-sarjassa vai ihan vaan yleisestä ihmisvihasta juontuva murhanhimo, mutta otin ja tilasin itselleni tumman verenpunaisen lakan, kun sellaista ei ennestään hyllystä löytynyt. Tiedän, outoa!

cnd_bloodline_swatch

CND Bloodline on tumma, verevä punainen, joka asettuu mielestäni kauniisti neutraalille asteikolle. Erittäin tumma punainen on vaikea sävy sekä huulipunissa että kynsilakoissa, sillä tietyn tummuusasteen jälkeen väri tuppaa väkisin kääntymään rusehtavaan tai violettiin. Tummia violetteja ja ruskeita on täälläkin hyllyt väärällään, mutta aitoa tummanpunaista jouduin hetken googlailemaan. Kun riittävän moni swatch-kuva näytti hyvältä, tilasin itselleni sävyn Bloodline ja kyllä, se on nappiostos!

Kynnet ovat kesäisten rakennekynsien poiston jälkeen vielä puolivälistä kärkeen hieman ohentuneet ja rempallaan, joten suosin vielä hetken ekstralyhyttä mallia. Koska kynsipedin kärkeä suojaava hyponychium kasvaa minulla sormenpään yli (kuvassa hyponychiumin reuna merkitty keltaisella), tämä on lyhin mahdollinen mitta, johon kynteni saan viilattua ilman että rikon kynsipetiä suojaavaa sinettiä ja vuodan itseni kuiviin.

hyponychium_kuva.jpg

Nyt tumman ja tyylikkään lakkauksen pariksi kaivattiin ehdottomasti normaalityyliini nähden neliömäisempiä kärkiä. En koskaan viilaa kynsiä kohtisuoraan, sillä terävät kulmat eivät kestä yhtä hyvin kuin aavistuksen pyöristetyt eikä viivasuora malli istu vuosien mittaan kehittyneeseen kynsisilmääni. En tarkoita, että viivasuoraan viilatut, teräväkulmaiset kynnet olisivat jotenkin väärä valinta, mutta ne vain eivät istu siihen muotokieleen, jota olen systemaattisesti vuosien ajan toteuttanut.

Siltä varalta, että joku sattuisi kiinnostumaan siitä, mistä ihmeen muotokielestä nyt höpistään, avaan lyhyesti.

cnd_shellac_bloodline_swatch

Nyrkkisääntönä voidaan pitää ajatusta, jonka mukaan kynnen kärjen mallin tulisi peilata kynsinauha-alueen mallia: jos kynsinauha-alue on neliskanttinen, myös kärki voi olla neliömäisempi. Jos taas kynsinauhalinja kaartuu oikein pyöreästi, myös pyöreämpi kärki näyttää paremmalta kuin liian suora. Erilaisia pyöreyksiä on helppo testata kallistamalla viilaa kynnen kulmien alle ja viilaamalla sitten edestakaisin, yhtä aikaa molemmista kulmista. Mitä enemmän viilaa kallistaa, sitä pyöreämpi lopputulos on. Tekniikka saattaa vaatia muutaman kerran totuttelua, mutta kun se sujuu, kynnet ovat automaattisesti aina symmetriset! Tämän teorian mukaan viivasuoraan viilatut kynnet ovat ikäänkuin perinteisen skaalan ulkopuolella, mutta olen huomannut, että etenkin kynsibloggaajilla ne ovat yleisiä – ja onhan suoran kynnen symmetria helpompi saavuttaa ja se näyttää kuvissa usein paremmalta kuin pyöristetty muoto, jossa pienetkin erot näkyvät selkeästi.

Ja toisaalta – kuten kaikki meikkejäni seuranneet varmasti ovat sataan kertaan kuullet – kaikenlaisten sääntöjen rikkominen on hirvittävän virkistävää ja kannustan ehdottomasti ennemmin kokeilemaan ja toteuttamaan omia tyylejä, kuin kangistumaan normien vuoksi johonkin, mikä ei sitten tunnukaan omalta.

Omissa kynsissäni peukalossa on selkeästi kulmikkaampi, suora kynsinauhalinja, kun taas etu- ja keskisormessa kynsinauhalinja pyöristyy voimakkaammin. Siksi useimmin toteuttamani muoto onkin jotain vähän epämääräistä squoval (square + oval) -tyyliä, joka ei ehkä imartele aivan kaikkia asiaan vihkiytyneitä, mutta kelpaa meitsille. Tässä seuraavassa kuvassa esimerkiksi keskisormi on lähinnä ”oikeaoppista” linjaa ja etusormessa on suurin ero kynsinauhalinjan ja kärjen mallin välillä.

cnd_blood_line_shellac_swatch

Tummanpunaisissa kynsissä on jotenkin tosi aikuismainen tuntu ja sävy näyttää eri tavalla kohtalokkaalta, kuin reipas klassinen punainen joka sopii melkein kaikkiin tilanteisiin ja asuihin eikä koskaan näytä väärältä. Voimakas tummanpunainen taas vaatii sormen kynsissä ympärilleen muutakin dramatiikkaa kuten tummia asusteita tai syksyä, mutta vastaavasti varvassävynä se menee mielestäni koko vuoden. Olenko jotenkin erityisen rajoittunut tummanpunaisen kynsilakan kanssa, vai tunnustaako joku muu samoja ajatuksia?

Kynnet
CND SHELLAC Bloodline

6 Comments Lisää omasi

 1. Elisa sanoo:

  Olipas mielenkiintoista, en ollut kuullutkaan tuosta kynsinauhan pyöreys -seikasta! Mulla ne näyttää olevan hyvin pyöreät, paitsi peukalossa neliömäisempi. Laitoin sun innoittamana tumminta punaista lakkaa mikä vähennyshaasteen jälkeen kaapista löytyy ja se on asteen tavanomaista kirkasta punaista tummempi, mutta eipä tätä burgundiksi voi kyllä sanoa :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Fiilis on tärkein! Ei tarvitse olla burgundi, jos jo tummanpunaisesta tulee syksyinen fiilis. :) <3

 2. Tuo malli on just nätti ja sopii parhaiten mullekin. Mutta kuvissa näyttää parhaalta teräväkulmaiseksi viilattu malli. Pyöristetty näyttää omissa kuvissa jotenkin leveältä ja sormet paksuilta ;D Ihana lakka, just täykky syksyyn <3

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Näin arvelinkin, että varmaan on taustalla kun niin systemaattisesti oon kynsibloggaajilla nähnyt nimenomaan tätä tasasuoraa mallia. :)

 3. Vandaalia sanoo:

  Olipas informatiivinen postaus, kiitos :) Mulla tulee myös tuo hyponychium sormenpään yli ja joskus kynsiä on todella vaikea saada viilattua lyhyeksi, vaikka itse kynsi olisikin murtunut jo alempaa. Luulin, että oon tyyliin ainoa vaivani kanssa :’D Lisäksi toi square+oval malli on omille kynsille myös sopivampi kuin moni muu ja näköjää ihan kynsinauhojakin myötäilevä (paitsi neliskanttisissa prisnssinakkipeukaloissa). Jes, kiitos siis vielä! Ja myös lakkaus on alkavaa syksyyn ihan täydellisen sävyinen! :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jee, hyponychium-samikset! Tavallaan ihan harmiton juttu, mutta just tommosissa tilanteissa hyvinkin piinallinen. :D Silloin ei auta kuin teipata revennyt kohta piiloon tai tyytyä vinoksi viilattuun kynteen, haha.

   Kiva, että infosta oli iloa! <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.