MAC-joulukalenterin sisältö, osa 1

linkit

MAC-fanin ylellisyyshankinta MAC-joulukalenteri, viikko 1 – miltä nyt tuntuu?

Olen aktiivisesti yrittämällä onnistunut unohtamaan luukuista paljastuvien tuotteiden yksityiskohdat, joten jonkinlainen jännitys on luukkuja availlessa säilynyt. Tiedän kuitenkin, että mitään maailmaa mullistavaa ei ole luvassa, joten sikäli en pidättele hengitystä luukkujen äärellä. Toistaiseksi päräyttävämmältä on tuntunut jäätelöjoulukalenteri, josta kirjoitin eilen.

mac_kalenteri_sisaltaa

Toisaalta, vuosikausia MAC-asioita hullun tavalla hamstranneen ja työkseen käyttäneen ihmisen yllättäminen vaatisi kyllä jotain järeämpää kuin yhden joulukalenterin. Sievä se on ja keksin epäilemättä käyttöä tuotteille, muttamutta. Jottei menisi ihan matalalentelyksi, yhdistin luukkuesittelyihin käyttövinkit – toivottavasti niistä on iloa, vaikkei kalenteria näpeissä olisikaan.

Lyhyt yhteenveto ensimmäisestä viikosta: kolme täysikokoista tuotetta, kolme minikokoa ja kolme näytettä.

mac_joulu_kalenteri_sisalto

Luukku 1: Täysikokoinen MAC Extra Dimension Eye Shadow -luomiväri sävyssä Havana. Ruskea, kupariin taittava monikäyttöinen sävy. Pehmeä ja pigmenttinen Extra Dimension -laatu sopii käytettäväksi sekä kuivana että kosteana ja on siksi monipuolinen tyyppi metallinhohtoisissa, simppeleissä silmämeikeissä.

Kokeile näin: Tee neutraali silmämeikki ja sipaise piiiikkiriikkisellä sormiannostuksella keskelle liikkuvaa luomea heijastamaan valoa. Näyttävä smokey eye -tyyli syntyy levittämällä ja häivyttämällä Havanaa kuivana koko luomelle ja sitten painelemalla toinen kerros kostealla siveltimellä ripsirajaan ja liikkuvalle luomelle. Näyttävin lopputulos mustan kajalin päällä.

mac_strobe_cream_kaytto

Luukku 2: Näytekokoinen MAC Strobe Cream -hohtovoide. Klassikkotuote sopii käytettäväksi ennen meikkivoidetta, meikkivoiteeseen sekoitettuna, korostustuotteena poskipäillä tai vaikkapa huulipunan kanssa poskipunaksi sekoittaen.  Kosteustehot eivät riitä kuivalle iholle yksinään, mutta Strobe Creamin luoma valo on omaa luokkaansa, heleä, kaunis ja hillitty. Nykyään saatavilla on useampia sävyjä.

Kokeile näin: sekoita pieni tiraus keventämään meikkivoidetta tai taputtele poskipäille korostukseksi.

Luukku 3: Minikokoinen Lipglass-huulikiilto sävyssä Candy Box. Lipglass-huulikiilto on tahmeahko ja pigmenttinen ja sen pysyvyys on huulikiilloksi hyvä. Neutraali vaaleanpunainen sävy.

Kokeile näin: sipaise kiireessä ilman peiliä sellaisenaan tai lisää ohut kerros huulipunan päälle tuomaan valoa ja pulleutta.

mac_meikit_kalenteri

Luukku 4: Minikokoinen MAC Pigment sävyssä Rose. Yksi suosituimmista MAC-pigmenteistä, hyvin lähellä NARSin kuuluisaa Orgasm-sävyä, joskin voimakkaampi. Irtopigmenttiä voi käyttää silmämeikissä, poskipunana, silmien rajaukseen tai vaikkapa huulilla, kun sen yhdistää sopivaan kiinnitysaineeseen tai tahmeaan pohjaan. Rose-pigmentti silmämeikissä ja poskilla näytillä mm. tässä meikissä.

Kokeile näin: Levitä silmäluomille tahmea pohjustus (esim. MAC 24 Hour Extend Eye Base) ja painele pieni määrä pigmenttiä pohjustajaan kostealla siveltimellä. Hyvin pieni määrä riittää hyvin pitkälle.

Luukku 5: Näytekokoinen MAC In Extreme Dimension 3D Black Lash -ripsiväri. Suuri kumiharja ja runsas, täyteläinen massa. Tämä oli lemppareitani silloin, kun vesiliukoiset ripsivärit vielä pitivät ripset kaarella. (En tiedä mitä tapahtui – vanheninko vai tulinko meikkaustauon jälkeen vaativammaksi, mutta nykyään vesiliukoisilla ripsiväreillä ei ole näissä silmissä mitään tekoa.)

Kokeile näin: Taivuta ripset hyvin, vie harja ripsien tyveen ja laske silmä kiinni harjan päälle. Nitkuta varovasti sivuttain ja hilaa samalla harjaa kohti ripsien kärkeä. Anna kuivahtaa hetken ja lisää tarvittaessa toinen kerros pelkästään ripsien tyveen, jotta ripsien kärjistä ei tule liian raskaat.

mac_meikit_joulukalenteri

Luukku 6: Täysikokoinen MAC Prep+Prime Lip Base -huulipunanpohjustaja. Lemppari! Silikonipinta häivyttää huulten kuivuutta ja auttaa sekä levittämään että kiinnittämään huulipunan kauniimmin. Ehkäisee myös voimakaspigmenttisten mattahuulipunien pigmentin tarrautumista huuliin. Kiiltopunien kanssa ehkäisee karkailua huulten juonteisiin. Edullinen, helppo ja toimiva kaveri jokaiselle huulipunien käyttäjälle.

Kokeile näin: Sipaise kerros Lip Base -pohjustajaa huulille ja odota hetki. Rajaa huulet ja levitä huulipuna. Jos huulet ovat erittäin kuivat tai rajauskynä kuivahko, voit myös pyöräyttää huultenrajauskynää Lip Base -puikossa ja piirtää sitten liukkaammalla kynällä huulille.

Luukku 7: Minikokoinen MAC Lipstick sävyssä Twig. Klassikkosävy näppärässä minikoossa. Muista, että minikokoiset huulipunat katkeavat helpommin koska puna on ohuempi, joten punaa näillä hellästi. Satin-laatu on puolimatta ja peittävä.

Kokeile näin: Punaa huulet Twig-sävyllä ja sipaise sitten samaa punaa poskipunaksi, häivytä taputellen sormella. Neutraalin ruusuinen sävy sopii molempiin ja Satin-koostumus pysyy myös poskilla.

mac_fix_kaytto

Luukku 8: Näytekokoinen MAC Fix+ -kosteussuihke. Klassikko jälleen, joskin säälittävän pienessä koossa, josta ei riitä kuin pari hassua suihkausta. Siis, oikeasti, argh! Huipputuote muuten, mutta tämä näytekoko lähinnä harmittaa.

Kokeile näin: Suihkaise luomivärisiveltimeen Fix+ -suihketta ja ihastu heikkopigmenttisen luomivärin voimakkuuteen ja varisevan luomivärin helppokäyttöisyyteen. Huom. Fix+ ei tee luomiväristä tai pigmentistä vedenkestävää.

Luukku 9: Täysikokoinen MAC Brow Set -kulmakarvageeli. Väritön kulmageeli, jonka avulla kulmat on helppo sukia ojennukseen. Tuote, jolle en ole koskaan itse löytänyt käyttöä, mutta jota tiedän monien käyttävän päivittäin. Itse olen korvannut kulmageelin tarvittaessa hiuslakalla.

Kokeile näin: Harjaa kulmien alkuosa kohti nenänvartta, kulmakarvan keskiosa kohti otsaa ja kulmakarvan häntäosa hellästi kohti ohimoa.

mac_joulukalenteri_2019_sisalto

 

MAC-tuotteita myy mm. °Eleven.

11 vastausta artikkeliin “MAC-joulukalenterin sisältö, osa 1

 1. Kiitos ja kumarrus vinkeistä, nää menee ehdottomasti käyttöön! Erityisesti toi pigmentti epäilytti, mutta sehän vaikuttaa ihan näppärältä tuotteelta :) Oman kalenterini juoksin hakemaan heti kun huomasin näiden olevan alessa ja siihen hintaan nähden oon kyllä ollut tyytyväinen, ainoastaan toi näytekokoinen Fix+ pisti suun mutrulle.

  1. Jee, kiva kuulla! Tsemppiä kokeiluihin! 🙂❤

 2. Ehdottomasti paras kalenterin esittely ikinä, toivottavasti jaksat jatkaa aattoon asti! :) Kiitos, vinkit MAC-tuotteille tulevat käyttöön, vaikkei kalenteria olekaan, mutta osa näistäkin tuotteista on tullut jo hankittua ja tämä postaus monipuolisti niiden käyttötarkoitusta tarjoamalla konkreettisia vinkkejä. Jes! :)

  1. Kiitos, ihana kuulla! MAC-aiheita ei ole koskaan varsinaisesti tarvinnut tiristää mun näppikseltä ulos, joten jos vaan pystyn ylittämään pimeän vuodenajan aiheuttaman huonokuva-angstin, niin kyllä onnistuu! :D MAC-vuodattamisen ongelmana on varmaan enemmänkin se, etten osaa laittaa jaarittelulle pistettä, mutta tässä konseptissa sekin onnistui jotakuinkin luontevasti. Tällä siis eteenpäin, kiitos vielä terkuista! <3

 3. Mä harkitsin tätä tosi pitkään ja hartaasti ja vielä stokkan alehinnan nähtyäni olin valmis suuntaamaan toiselle puolelle pk-seutua, mutta tulin järkiini. Kaikessa ihanuudessaan tän hetkiseen tilanteeseen liikaa, vaikka toi kalenteri itessään on vaan niin ihanan näkönenkin!
  Mut koska kaikkea on ja kiitos elämän, työpaikan vaihdon, uupumuksen, loman yms kaikkea käyttää ihan liian vähän..

  Sain vanhoilta duunikavereilta läksiäislahjaksi Originsin kalenterin ja eilen päätin pyhittää tammikuun niiden kokeiluun. Toistaiseksi oon ehtinyt tasan kuvata luukut, jemmata tuubit kissoilta ja lyödä kuvat instaan. Tarkempi tutustuminen siis kokonaisuutena edessä jouluna.

  1. Oi, Origins on varmaan kans kiva! Mulla on jonkin verran niitä minikokoja laatikossa testaamatta, pitäisi ehdottomasti skarpata ja kokeilla vaikka multimasking-meiningissä useampi kerralla. :) Toinen, jonka naamioita hilloan mustasukkaisesti, on Peter Thomas Roth – en tajua mikä siinä uuden tuotteen korkkaamisessa niin jännittää. :D

   Toivottavasti aallot pian laantuvat ja arki tasaantuu. Olet ajatuksissa aina kun suihkin lempparihajuvettäni. :) <3

 4. Näistä tähän mennessä tulleista eniten kiinnostais kulmageeli, luomiväri, ripsari ja huulimeikinpohjustaja. Nukkekoti-Fix+ lähinnä nauratti, muut ihan ok. Ihan kiva kalenteri ja hauska seurata näitä availuja, kyllähän se olisi ilahduttanut paitsi hinnaltaan ;DD

  1. Mun on tosi vaikea laittaa näitä mieluisuusjärjestykseen. Luomiväri tavallaan ehkä kivoin, mut jos miettii käyttömääriä niin tiedän että huulipunanpohjustaja kiilaa eteen, toisaalta pikkuinen Twig on aika liikkis…! Onhan tässä oma ilonsa. :)

 5. Mahtava tapa esitellä kalenteri! Varmasti paljon hyötyä meillekin, joilla ko. kalenteria ei ole. Ootan innolla jatko-osia!

  1. Kiitos, kiva kuulla! Pykään ehdottomasti siis jatko-osat myös! :)

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.