MAC-joulukalenterin sisältö, osa 2

linkit

MAC-joulukalenterin sisällön esittely jatkuu luukuilla 10-18. Katso ensimmäiset luukut tästä linkistä. Kalenterin puoliväli paljasti kuusi täysikokoista tuotetta, yhden minikoon ja kaksi näytekokoa.

mac_joulu_kalenteri_2

Luukku 10: Minikokoinen MAC Lipglass -huulikiilto sävyssä PRRR. Käyttis ruusukultainen sävy huulikiillosta, joka pysyy kivasti. Melko lähellä aiemmin paljastunutta sävyä Candy Box, mutta PRRR on toisaalta klassikko, joka sopii kaikille. Näyttää mitäänsanomattomalta hylsyssä, mutta on upea ilmestys huulilla. Toinen vastaava ruusukultainen sävy on Nymphette.

Kokeile näin: Sipaise ohuesti huulille ilman rajauskynää ja ihaile ruusukultaista, hillityn kutsuvaa sävyä.

mac_sponge

Luukku 11: Täysikokoinen MAC Multi-Formula Foundation Sponge -meikkisieniduo. Tiivis ja litteä meikkisieni sopii sekä meikkivoiteen että puuterin levitykseen ja kestää useamman pesun hellävaraisella shampoolla. Tiesitkö, että puuterin vippa tai sieni pitäisi pestä kerran kuussa? Kun vippa/sieni ei enää selviä pesusta ehjänä, se on aika vaihtaa.

Kokeile näin: Levitä meikkivoide kasvoille summittaisesti sormin ja töpöttele se paikoilleen meikkisienellä painellen. Jos haluat kiinnittää peitevoiteen finnin päälle erityisen tiukasti, taita meikkisieni kahtia, ota sienen kärkeen pieni määrä irtopuuteria ja paina se yhdellä painalluksella peitevoiteen päälle.

Luukku 12: Täysikokoinen MAC Velvet Eye Shadow sävyssä Mulch. Keskiruskea luomiväri pehmeässä Velvet-laadussa. Olisin mieluummin ottanut toisen ruskean luomivärin kaveriksi vaikka mattaisen vaalean, mutta mikäli kalenterikokonaisuudessa on hettu mahdollisimman monikäyttöisiä ja jokaiselle ihonsävylle sopivia sävyjä, ymmärrän, ettei lumikinvaalea mattasävy toimi ihan jokaisella iholla ja kompromisseja on tehtävä.

Kokeile näin: Tee ripsityveen ohut rajaus mustalla tai ruskealla kynällä tai geelimäisellä rajausvärillä ja häivytä Mulch rajauksen reunalle kynämäisellä siveltimellä (esim. °MAC 219). Jätä pehmennetty rajaus leveämmäksi silmän ulkonurkasta ja sipaise samaa sävyä utuisesti alaripsien ulkonurkkaan.

mac_skin_base_kaytto

Luukku 13: Näytekokoinen MAC Prep + Prime Skin -pohjustusvoide. En ole pohjustusvoiteiden suurkuluttaja, mutta tämä on yksi lemppareitani. MAC Prep + Prime Skin tasoittaa ihon pintaa sekä silikonipitoisen koostumuksensa avulla että optisesti, valoa heijastavien pigmenttien avulla. Valoa heijastavat partikkelit saattavat tarkkasilmäiselle tuntua liian kiiltäviltä, mutta ne saavat ihon näyttämään posliinimaisen sileältä.

Kokeile näin: Puhdista iho ja kosteuta se kevyesti. Levitä pieni määrä Prep + Prime Skin -pohjustajaa otsan keskiosaan, leukaan ja poskille ja levitä meikkivoide välittömästi tämän jälkeen. Koska pohjustajan koostumus on silikoninen, vältä yhdistämästä siihen silikoneja sisältävää kosteusvoidetta tai selkeän silikonipitoista meikkivoidetta, ettei yhdistelmä lähde rullaamaan iholla.

Luukku 14: Täysikokoinen MAC Lash #36 -irtoripsipari. Monikäyttöiset perusripset ovat toisesta reunasta pidemmät ja toisesta lyhyemmät ja sulautuvat useimpiin ripsiin luonnollisesti tuuheuttaen. Läpinäkyvä, ohut kiinnitysnauha.

Kokeile näin: Irrota ripset käytön jälkeen varovasti toisesta nurkasta vetämällä ja aseta ne takaisin koteloon. Puhdista mahdollinen ripsiväri ja liimajäämät pumpulipuikolla ja silmämeikinpoistoaineella. Rullaa pumpulipuikkoa kiinnitysnauha suunnasta kohti ripsien kärkiä, älä hankaa sivuittain. Anna kuivua ja käytä uudelleen.

mac_fast_response_kaytto

Luukku 15: Täysikokoinen MAC Fast Response Eye Cream -silmänympärysvoide. Monikäyttölemppari! Tällä voidemaisella ja liukkaahkolla silmänympärysvoitella voi paitsi kosteuttaa kuivan silmänympärysihon, myös siistiä suttuun menneen siipirajauksen.

Kokeile näin: Skippaa topsipuikot! Ota pikkiriikkisen Fast Response -voidetta litteään ohueeseen siveltimeen (esim. MAC 212), vie sivellin siipirajauksen alareunaan, kiristä ihoa hieman ja liu’uta sutut siveltimellä kohti siiven kärkeä yhdellä yhtenäisellä liikkeellä. Pidä sivellin kohtisuorassa, niin että vain sen kärki koskee ihoa. Sama kikka toimii myös liian paksun rajauksen ohentamiseen ja siipirajauksen kärjen jatkamiseen, mikäli kaipaat henkäyksenohutta lopputulosta.

Luukku 16: Täysikokoinen MAC Lustre Eye Shadow sävyssä Tempting. Vaaleanruskea, hennosti kimmeltävä luomiväri oli kalenterin ensimmäinen selkeä huti. Lustre-laatu on hiukan hileinen ja kaikkea muuta kuin peittävä tai helppo ja kolmas ruskea luomiväri oli kokonaisuudessaan pettymys. (Lustre-laatuinen luomiväri on yksi niistä todella harvoista MAC-tuotteista, jonka jujua en tajua yhtään. Mihin, miksi, miten – kuinka ihmeessä joku voisi hyötyä läpikuultavasta, varisevasta ja hileisestä luomiväristä, kun erillisiä kauniisti kiiltäviä glittersävyjäkin on kehitetty? Kenen idea tää oli ja miksei kättä ole nostettu pystyyn virheen merkiksi?)

Kokeile näin: Koska Lustre-laatu on läpinäkyvä, hyödynnä läpinäkyvyys ja yhdistä luomiväri kontrastia tuovan pohjasävyn kanssa. Levitä luomille harmaa voidemainen luomiväri (esim. MAC Tailor Grey) ja painele Tempting voidemaiseen luomiväriin sormella. Lopputuloksessa harmaalla pohjalla näkyy kullanhohtoinen kimmellys. Testaa myös esimerkiksi punertavan pohjasävyn kanssa. Muissa kuin kerrostustarkoituksissa voit kiertää Lustre-laadun kaukaa.

mac_eye_shadow_ruskeat

Luukku 17: Näytekokoinen MAC Cleanse Off Oil -puhdistusöljy. Lempparituote, pettymyskoko. Ohut, liukas ja miellyttävän vähäisesti tuoksuva MAC Cleanse Off Oil on yksi parhaita testaamiani puhdistusöljyjä (Skin79 Cleanest Coconut Cleansing Oil on toistaiseksi päässyt lähimmäs samaa tuntumaa ja tehoa) ja pidän sitä mielelläni mukana myös matkoilla, mutta tämä nimenomainen pakkaus ei valitettavasti kestä lentämistä. Olen saanut samanlaisen minikokoisen 6 ml pikkupullon yhden ripsivärin mukana ja joutunut monista minigrip-virityksistä huolimatta toteamaan, että sen kanssa ei kertakaikkiaan voi lentää. Mökkireissulle, treenikassiin tms. oiva lisä meikin poistoon.

Kokeile näin: Ota vajaa teelusikallinen puhdistusöljyä kuivalle kämmenelle ja hiero puhdistusöljy kuiville kasvoille. Aloita kasvojen keskiosasta ja käy kasvot läpi hellin pyörivin liikkein. Suuntaa hierontaliikkeet ylös ja kohti kasvojen ulkoreunaa ja muista hiusraja ja korvien edusta. Hiero loput öljystä hellästi silmien yli ja painele ripsiväri irti ripsien tyvestä kohti ripsien kärkeä suuntautuvin liikkein. Vältä hankaamasta ripsiä edestakaisin. Sipaise etusormilla ripsiä myös alhaalta päin jotta saat meikin irti myös ripsien alapinnalta. Alapuolelta voit yhdellä sormella tarvittaessa hellästi nitkuttaa sivuttain, kunhan ripset eivät jää puristuksiin. Kastele kämmenet vedellä ja toista. Huuhtele lopuksi runsaalla vedellä.

Puhdistusöljy sopii loistavasti myös huulipunasiveltimen esipesuun.

mac_cleanse_off_oil_kaytto

Luukku 18: Täysikokoinen MAC Lipglass Clear -huulikiilto. Väritön huulikiilto toimii huulilla sellaisenaan tai minkä tahansa rajauskynän tai huulipunan päällä. Levitä ohuesti. Tässä meikissä runsas kerros väritöntä huulikiiltoa huulipunan ja huulille levitetyn luomivärin päällä. Voi käyttää myös poskipäillä tuomassa kosteaa kiiltoa, mutta ei sovi silmämeikkiin.

Kokeile näin: Sekoita pikkiriikkinen tippa huulikiiltoa ja rahtunen irtopigmenttiä (esim. aiemmin esitelty MAC Rose -pigmentti) ja levitä huulille sormin tai siveltimellä.

MAC-tuotteita myy mm. °Eleven.

6 Comments Lisää omasi

 1. Vandaalia sanoo:

  Kiitos jälleen kerran <3 Erityisen kiitollinen olen puhdistusöljymerkkivinkistä, sillä MACin puhdistusöljy on niin super, mutta pakkausmuoto ei toimi kuin suihkussa, jossa ei haittaa, jos pumppu ruikkii paineella kämmenestä seiniin :’D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No eipä kiittämisiä! :) Pumppupullossa tuo Skin79:kin on, mutta koklaa josko se ruikkis vähempi! :)

 2. En tiiä, miksi läpinäkyvä huulikiilto ja 3 liki samansävyistä luomiväriä? Olis kyllä edelleen ihana availla MAC-luukkuja mutta minusta kalenterilla oli liikaa hintaa sisältöön nähden, jouluna olisi odottanut jotain upeaa punaista Dazzleglass kiiltoa tai säihkyviä luomivärejä…no ehkä tuo Lustre -koostumus on se säihkyvä ;DD poskille varisseena…

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No huulikiilto on vielä ihan jeppis, se pelaa yhteen sen irtopigmentin kanssa ja toimii monessa, mutta noihin luomiväreihin oon kyllä snadisti pettynyt. :/

 3. Kuorotipu sanoo:

  Mua ei kyllä nyt yhtään harmita etten hankkinut tätä :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, pakko myöntää että vähän samoilla linjoilla. Mut otin riskin kun ostin – tiesin, ettei tää osu 100% mun MAC-hermoon.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.