Kauneusbloggaajien joulukalenteri – luukku 14: kestävä huulimeikki

kahvari_banneri_lauraloukola

Kauneusbloggaajien vuosittainen joulukalenteri alkoi 1.12. ja jatkuu uusilla sisällöillä joka päivä jouluun saakka. Eilinen luukku avautui Dioriina-blogissa näyttävillä joulukynsillä ja huomisen luukku löytyy Glitz&Glam-blogista. Tyylikkäästä bannerista vastaa Laura Loukola.

Viime vuonna omassa kalenteriluukussani keskityttiin täydellisen lakkauksen saloihin, joten tänä vuonna teemaksi valikoitui kestävä huulimeikki. Kestävä huulimeikki pysyy paikoillaan vähäisellä korjailulla ja kestää läpi juhlien.

mac_in_retrograde_matte_lipstick_viilankantolupa

Kestävään huulimeikkiin on muutama oikoreitti:

 • valitse mattapintainen huulipuna tai huulet pigmentillä värjäävä lip stain (yksi sellainen esittelyssä täällä)
 • vältä huulikiiltoa ja kiiltopunia
 • opettele olemaan koskematta ja hieromatta huulia (vaikeaa aluksi, tiedän!)

Koska mattapintainen huulipuna on koostumukseltaan kuivin ja sisältää eniten väripigmenttiä, se pysyy parhaiten paikoillaan. Muita kestävyyteen vaikuttavia tekijöitä ovat pohjustustuote ja huulten värittäminen rajauskynällä.

Kuivat huulet eivät välttämättä houkuttele kokeilemaan mattapunaa, joten ihan aluksi muutama kikka kuivien huulten hoitoon:

 • Jos tilanne on akuutisti repaleinen, ota avuksi suojaava ja korjaava voide kuten Bepanthen. Levitä runsas, epäesteettisen paksu kerros aina kun voit ja vähintään yöksi.
 • Kuori huulet joka viikko, mutta hellästi. Kokeile hunajaa tai sekoita pieni määrä sokeria ja hunajaa ja pyörittele huulille sormin tai kämmenellä. Kosteuta jälkikäteen tehokosteuttavalla voiteella.
 • Vältä rajua kuorintaa kuten suolalla, hammasharjalla tai pyyhkeellä hankaamista.
 • Huulten kuivumisen ennaltaehkäisyyn voi kokeilla myös esimerkiksi yöksi jätettäviä huulinaamioita (suosittu Laneige Lip Mask esittelyssä täällä)

mac_in_retrograde

Kestävin huulimeikki edellyttää joko valmiiksi erittäin mattapintaista ja ns. paikoilleen kuivuvaa huulipunaa (esim. MAC Retro Matte Liquid Lipcolor, esittelyssä täällä) tai tuotetrioa pohjustus + rajauskynä + huulipuna.

 

Jos valitset nestemäisen huulipunan, joka kuivuu mattapintaiseksi, et välttämättä tarvitse kestävyyden pidentämiseksi pohjustajaa tai rajauskynää, mutta ne saattavat tehdä mattapunan käyttämisestä miellyttävämpää.

 

Huulipunan pohjustaja luo huulille ohuen, värittömän tarttumapinnan, johon huulipuna kiinnittyy. Oma suosikkini MAC Prep+Prime Lip Base myös silottaa huulia, mikä saa huulipunan näyttämään tasaisemmalta ja ehkäisee huulipunan karkailun huulia ympäröiviin juonteisiin.

Pohjustajan jälkeen huulet rajataan huultenrajauskynällä kauttaaltaan. Rajaamisen voi aloittaa joko huulten reunat muotoilemalla tai huulten keskeltä värittäen. Tärkeintä on värittää huulten koko pinta-ala rajauskynällä, sillä rajauskynä toimii sekä värinä, että tarttumapintana huulipunalle.

Kannattaa muistaa, että miellyttävän rajauskynän kanssa huulipunaa ei tarvita lainkaan, vaan pelkkä rajauskynällä värittäminen riittää. Jos rajauskynä jättää huulet aavistuksen tahmeiksi (esim. monet pitkäkestoiset, ns. longwear -rajauskynät) tai kuivan tuntuisiksi, päälle kannattaa toki levittää vielä huulipuna.

Jos levität rajauskynän päälle punan, valitse mieluiten mattapintainen huulipuna. Mitä kosteampi ja kiiltävämpi huulipuna on kyseessä, sitä lyhytikäisempi huulimeikistä tulee. Kiiltoa ja kosteutta tuovat ainesosat myös kuluvat ja liikkuvat huulella helpommin kuin pelkkä vaha ja pigmentti, joita mattapunat sisältävät enemmän. Kiiltäväkin huulipuna pysyy paremmin silloin, kun huulet on väritetty rajauskynällä, mutta kaikkein parhaan keston saa silti täysin mattapintaisista huulipunista.

rihanna_stunna_lip_paint-22

Kun huulet on pohjustettu, väritetty kynällä ja huulipuna levitetty, voit vielä haukata huulten väliin nenäliinan, johon mahdollinen ylimääräinen huulipuna jää. Ekstrakikka vielä tämän jälkeen on painaa huulia vasten yksi siivu halkaistusta nenäliinasta ja taputella pörheällä siveltimellä irtopuuteria nenäliinaan, huulia vasten. Näin huulimeikistä tulee entistä mattaisempi (ja usein pitäkestoisempi), kun puuteri imee huulipunasta kosteutta nenäliinan läpi.

Kun huulet ovat vahvasti meikatut, yritä välttää huulien nuolemista ja yhteenhieromista ja jos mahdollista, yritä syödä niin, ettet haukkaa ruokaa huulilla. Tämä voi kuulostaa hifistelyltä, mutta vaikuttaa huulipunan kestoon.

huulipuna_sivellin_korkilla

 

Vinkki huulipunan korjailuun: Mikäli luvassa on runsasta syömistä tai erityisen rasvaista tai muuten suttuista ruokaa (öljyinen salaatti on huulipunan pahin vihollinen!), voit varautua värittämään huulten keskiosaa uudelleen. Jos meikki on tehty perinteisellä huulipunalla, kannattaa hankkia korkillinen huulipunasivellin. Sivele käyttämääsi punaa huulipunasiveltimen molemmille puolille ja napsauta korkki kiinni. Näin mukana ei tarvitse kantaa koko huulipunaa, vaan ainoastaan pieni korjailuannos – kätevästi suoraan applikaattorissa.

Inspiroivia huulipunahetkiä!

6 Comments Lisää omasi

 1. Charming Nails sanoo:

  Hahah, mulla oli viime lauantaina pikkujouluissa tummanpunainen mattapuna. Laitan vaan kotona hyvissä ajoin huulirasvaa alle niin ei kuivata illan mittaan ja pysyy. Ruokailu on tosiaan tehtävä niin ettei haukkaa huulilla, se vaatii vähän totuttelua ;DD ja juominen sillee ettei siiderilasin jääpalat hankaa huuliin ja siemailtava sivistyneesti ettei puna leviä. Pillillä imettävä drinksu on turvallisin ;D
  nim.merk kyllä on akkojen elämä hankalaa

 2. Sinni sanoo:

  Guerlainilla on pohjustaja, jota laitan huulten rajoille https://www.stockmann.com/product/kisskiss-liplift-huulimeikinpohjustus/1172377833?gclid=CjwKCAiAis3vBRBdEiwAHXB29DVzj8Mj9SPviHXCEa5PkEDxgKcZdWbJgTzybI6xinJMGWOnIuVDkxoCgjUQAvD_BwE
  Huulille ennen punaa levitän Sensain pohjustajaa https://www.sokos.fi/fi/sokos/sensai-lip-base-spf-15-huulimeikin-pohjustustuote-sk-15-42-g Toimii myös huulten hoitotuotteena ja kevyenä huulikiiltona.
  Apteekissa oli IBUN meikkisarjan esittely, annoin konsulentin laittaa hulten rajaukset ja huulikiillon. Olipas yllätys!! Huultenrajauskynä on ihanan pehmeä, helposti levittyvä, erittäin pigmenttinen ja pysyvä. Kynän päässä vielä aplikaattori rajojen pehmentämiseen. Konsulentti laittoi sävyä, jota en itse olisi koskaan edes kokeillut! https://idunminerals.fi/fi/meikit/huulet/huultenrajauskynat/greta-huultenrajauskyna/ Ihastuin tähän ja saman sävyiseen huulikiiltoon, joten ostin ne. Sarjan huulikiilto oli myös suuri yllättäjä, en oliei uskonut, että apteekkikosmetiiksata voisi tälläisiä helmiä löytyä!

 3. JonnaH. sanoo:

  Kertakaikkisen upea huulipuna ja hyviä vinkkejä. Monet niistä itselläkin käytössä, juurikin syödessä pitää olla ihan oma taktiikkansa. :D

 4. Nena Sofia sanoo:

  Ah mikä meikki! <3 Ja siis todella hyviä vinkkejä, etenkin tuo korkillinen huulipunasivellin kuulostaa kertakaikkisen järkevältä :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos! Sivellinkikka on yks mun lemppareita juhlameikin freesaukseen. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.