Tärkeää nyt: #tueyrittäjää

Hei siellä, toivottavasti sulla on kaikki hyvin! Just nyt on supertärkeää huomioida muut ja tehdä vaikeitakin valintoja yhteisen hyvän eteen. Muiden huomioiminen olisi luonnollisesti hyvä ohjenuora ympäri vuoden, mutta just nyt se on ihan huipputärkeää.

DSC_2634

Jos olet lukenut uutisia, tiedät jo, että yhtään kipeänä ei mennä töihin tai harrastuksiin tai kuljeta ympäriinsä kaupungilla, sillä terveydenhuollon kantokyvyn varmistamisessa on kyse ihmisten hengestä. Nuhan yhdistäminen kuolemaan kuulostaa dramaattiselta, mutta tilanne on nyt sellainen, että kaikki turha kikkailu kannattaa jättää väliin. Seuraa viranomaisten ohjeita ja toimi niiden mukaan. Panikoida ei tarvitse, mutta ei myöskään vähätellä.

Koska ihmiset peruvat matalalla kynnyksellä erilaisia menoja, monet pienyrittäjät ovat pian pulassa. Tässä postauksessa on ideoita oman kampaajan, kosmetologin, hierojan ja muiden ihmisten kanssa työtä tekevien pienyrittäjien tukemiseksi. Jos nimittäin haluat saada sitä tuttua, täydellisesti sujuvaa palvelua siinä samassa tutussa liikkeessä jatkossakin, on aika ojentaa vetoapua tarjoava käsi.

comfort_zone_hoito

 1. Tilaa lahjakortti ennakkoon. Jos vain suinkin pystyt, osta jo nyt se äitienpäiväksi ajateltu lahjakortti tai valmistujaiskuoreen sujahtava hemmottelu. Yrittäjä saa rahat tilille ja voimassaoloaikaa on yleensä puolesta vuodesta vuoteen. Siinä ajassa tilanne ehtii toivottavasti normalisoitua, mutta yrittäjä ei jää tyhjän päälle ilman asiakastyöstä tulevia rahoja. Lahjakortti on toki väliaikainen laastari, mutta taloudellinen kolaus on helpompi sietää kun sen saa jaettua pidemmälle aikavälille, eikä rahantulo lopu kuin seinään. Jokainen – pienikin! – lahjakortti on nyt tosi tärkeä osoitus luottamuksesta ja yhteishengestä.
 2. Kysy, voiko käyttämiäsi tuotteita tilata sähköpostitse. Oma verkkokauppa on suomalaisilla kauneushoitoloilla ja kampaamoilla poikkeus, mutta monet postittavat tuotteita tutuille asiakkaille mielellään. Itse olen jo pari vuotta tilannut tiettyä aurinkosuojapuuteria Tampereelta, koska sähköpostitse asioiminen on helppoa ja konstailematon Ärräpaketti on noudettavissa nopeasti. Ymmärrän, että oma taloudellinen tilanne voi pakottaa ostamaan sieltä, mistä halvimmalla saa enkä missään nimessä halua mollata tai syyllistää ketään, mutta mikäli suinkin mahdollista, niin nyt kannattaa tukea pienyrittäjää, jolle jokainen tuotemyynnin ripe on elintärkeä.
 3. Jos joudut siirtämään varaamasi ajan, pohdi, voitko maksaa pienen osan palvelun hinnasta silti. Tämä on keinovalikoimassa vähän erikoisempi tapa kuin lahjakortti ja vaatii hiukan lisävaivaa myös yrittäjältä, mutta raja epätoivon ja toiveikkuuden välillä voi pian olla hiuksenhieno. Voit myös ostaa peruutetun tai siirretyn ajan tilalle lahjakortin, jonka käytät myöhemmin. Tämä luo toivoa yrittäjälle ja paikkaa peruutetulta ajalta puuttuvaa kassavirtaa.
 4. Suosittele luottoammattilaistasi muille somessa. Tämä keino ei vaadi rahallista panostusta lainkaan, mutta auttaa aina kampaajaa, kosmetologia, hierojaa ja kynsimuotoilijaa tavoittamaan uusia asiakkaita. Yksittäisen ihmisen suositus omille tutuilleen on usein paljon painavampi markkinointitoimi, kuin yksikään maksettu tai yrityksen markkinointimielessä tekemä toimenpide. Kehu, kiitä ja suosittele julkisesti ja lisää postaukseen aina linkki kotisivuille tai merkintä sometileille!

made_in_7_heaven_tuotteet

Itse käytän kauneushoitolapalveluita melko vähän, mutta suosittelen lämmöllä seuraavia kauneusalan piinkovia ammattilaisia:

 • Karoliina Hihnala – näissä käsissä on syntynyt koko hiushistoriani näyttävin, tarkin ja upein lopputulos. Karo on huipputaitava myös luonnollisempien värjäysten ja etenkin vaaleiden hiusten kanssa. Aiempia postauksia Lux Huoneesta löydät blogista tunnisteella #sunsethair ja Karon oman portfolion Instasta täältä.
 • Kauneushoitola Helkanhelmi ja sen tuore sisarliike Helmi Hair Wellness Spa –  kaksi suosikkisarjaani Comfort Zone -ihonhoito ja Davines-hiustuotteet yhdistyvät kestävän kauneuden sanansaattajaksi näissä tunnelmallisissa hoitoloissa. Karkkipäivä-blogin Sanni julisti vastikään Helkanhelmen vuosikymmenen parhaaksi kauneushoitolaksi, enkä voi kuin nyökytellä myöntelevästi. Näin kokonaisvaltaisesti rentouttavaa elämystä en ole koskaan kokenut muualla. Kävin Helkanhelmessä testaamassa /skin regimen/ -kasvohoidon, josta voit lukea lisää täällä.
 • Tsekkaa myös kotimaista luonnonkosmetiikkaa pienerissä valmistava Made In 7 Heaven, jonka tuotteita voit tilata brändin omasta verkkokaupasta. Esittely tuotteista täällä.

Pyysin muita kauneusbloggaajia osallistumaan talkoisiin ja uskon, että piakkoin näet tunnisteella #tueyrittäjää -merkittyjä nostoja, joiden avulla toivottavasti kannustamme tukemaan pienyrittäjien palveluja.

Nyt on sun vuoro! Kehu käyttämäsi kauneusammattilainen, hieroja tai muu ihmisläheistä työtä tekevä yksityisyrittäjä ja auta säilyttämään suosikkipalvelusi. Jaa myös muita tapoja, mikäli keksit jotain, mitä tästä listauksesta puuttuu.

 

6 Comments Lisää omasi

 1. Kuorotipu sanoo:

  Mä olen just matkalla kampaajalta kotiin. Ahdistaa aivan suunnattomasti tilanne ja nimenomaan se, että mitä tää tekee ihmisten elinkeinoille. Kampaajat, kosmetologit ja hierojat on varmaan ne, kelle tää kosahtaa tosi pahasti, kun karsitaan niistä ei välttämättömistä ihmiskontakteista. Mun luottokampaajani on avannut pari viikkoa sitten pitkään haaveilemansa oman liikkeen..

  Itse päädyin samalla täydentämään tuotevarastot. Jos kerran kotiin nyt linnottautuu, niin olkoon sitten ainakin tukka hyvin.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Teit tärkeän valinnan! Vaikka tuoteostot tuntuis pieneltä asialta, niin kun riittävän moni pysähtyy tekemään saman valinnan, siitä on jo tosi iso apu! Patarumpu vaan soimaan kampaajan uudesta liikkeestä. <3

   Itsehän olen opetellut käyttämään sinistä tyvisuihketta, koska olen flunssassa ja mulla ei siten ole asiaa ihmisten ilmoille ja oli hyvä hetki lähteä testailemaan asiaa, joka meni ekoilla kerroilla ihan niin pieleen ku ajattelinki. :D

   1. Kuorotipu sanoo:

    Täydellinen testihetki siis :D

    Ehkäpä tähänkin voi siis juoruta, että ihana Auli palvelee omassa auline’s-liikkeessään Porvoossa osoitteessa Aleksanterinkatu 22. Auli on kosmetologi sekä parturikampaaja ja tukkataikojen lisäksi tekee mm. kasvohoitoja ja sokerointeja :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Joo! Nyt jo sujuu, mutta jos oisin sillä ekalla viritelmällä lähtenyt ihmisten ilmoille, en ois varmaan autoa pidemmälle kehdannut. :D

     Ja juuri näin, tää on ehdottoman oikea paikka tällaisille kehuille!

 2. JonnaH. sanoo:

  Tää on niin tärkeä asia. Joten ehdottomasti olin mukana. Monet bloggaajatkin on yrittäjiä tai vähintään kevytyrittäjiä. Meidän affi-linkkien kautta ostamalla voi tukea yhdellä iskulla kahta yrittäjää – bloggaajaa ja firmaa, jolta tuote ostetaan. Todellinen win-win -tilanne. :) Rohkeasti vaan sinne liikkeisiin, kuitenkin järki kädessä. Monet yritykset on alkaneet tosi innovatiivisiksi kotiinkuljetuksineen ja muine järjestelyineen, jotka ottaa tämän erikoistilanteen huomioon. Oma kamuni vei esim. lelukaupaltaan lelutilauksen asiakkaalle kotiin. Yleensähän tällaista ei tehdä, mutta hätä ei lue lakia. :)

  Aurinkoista sunnuntaita!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos! Ilahduttavan paljon yhteishenkeä ja solidaarisuutta on herännyt viimeisen kahden päivän aikana – toivotaan, että tämä henki kantaa kriisin yli.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.