Keltaiset hampaat ja huulipuna

 

Sain erään huulipunajutun yhteydessä lukijalta kysymyksen värin vaikututuksesta hampaisiin. Vastasin, että olen itse antanut piupaut säännöille ja pitänyt keltaisesta hammaskalustosta huolimatta juuri sellaisia huulipunia kuin haluan. Olen ylpeä vastauksesta, joka hautautui kommenttiketjun syövereihin ja eilen päätin nostaa asian valokeilaan.

Kuvaan lähes aina kaikki kuvani suu kiinni tai vain varovaisesti raollaan, sillä hampaat eivät ole kuvauksellisin ominaisuuteni. Ne ovat olleet keltaiset lapsuudesta saakka ja viime vuosien kahviaddiktio on vienyt asioita pahempaan suuntaan. Inhoan aivan kaikkea suussa tapahtuvaa koplaamista ja hampaat ovat vähäpätöisen ulkonäkönsä lisäksi todella arat, joten minkäänlainen vaalennusoperaatio ei tule kyseeseen. Tuolla ne kulkevat kiltisti mukana ja hienontavat ruuan – se riittää minulle.

Eilen maalasin vapaapäivän kunniaksi huulet vahvalla mattavioletilla ja kun tavalliseen tapaan irvistin peilille tarkistaakseni, ettei punaa tarttunut hampaisiin, sain idean. Mitäpä jos yrittäisin silloin tällöin rikkoa kuvausrutiinini ja kuvata jotain myös hampaat vilkkuen? Vastalauseeksi huulipunasäännöille? Okei, ison ikkunan edessä seisominen ja omalle kameralle poseeraaminen tuntuu toisinaan jo itsessään vähän pipiltä, mutta kun siihen yhdistetään keinotekoisesti viritetty nauru, ollaan melkoisen naapuriviihteen äärellä. Naurattihan se lopulta ihan aidosti ja hauskoja kuvia näistä tuli, jahka alun jäykkyys hellitti.

Moi, olen Petra ja minulla on keltaiset hampaat. Tykkään huulipunista. Valitsen värin sen perusteella mikä tuntuu kivalta, enkä mieti sääntöjä. Jos keltaisuus häiritsee muita, hymyilen takaisin vähän leveämmin.

Hyväntuulista tiistaita!

64 Comments Lisää omasi

 1. Tipi sanoo:

  Parempi luonnollisuus, kun luonnottomat, vitivalkoiset hampaat!
  Olisihan ne täydellisen valkoiset hampaat kivat, mutta harvalle sellainen hammasluusto on luonnostaan.
  Mutta mielestäni pahemmalta näyttää ne lähes sinertävän valkoiset hampaat, joita saadaan aikaan valkaisulla.
  Itse en voisi valkaisua edes käyttää, jo valmiiksi vihlovien hampaiden vuoksi.
  Joskus hammaslääkärissä otan soodapuhdistuksen, joka toki on vain väliaikainen ja vähäinen ilo. :)

  1. Mun silmään valkoiset hampaat ovat kyllä kauniit, mutta olen vaan lakannut haaveilemasta niistä omassa suussani. :)

   1. Tipi sanoo:

    Tottakai ovat. Kunhan ovat luonnollisen valkoiset, eikä sellaiset luonnottomat, vitivalkoiset leegot. :)

    1. Sellaiset kuin Rossilla Frendien hammasvalkaisujaksossa? Häikäisevän vaaleansiniset! :D

 2. MaaLilla/Jenni sanoo:

  Ihanan hyväntuulinen postaus! Alkoi itseäkin hymyilyttää! :D Vaikka on aamu. Kiitos siitä sulle! Kaunis hymy ja toi Heroinehan nyt on niin uuh.

  1. No hyvä, sitähän tällä ajettiin takaa! :) Heroine on näissä kuvissa ensimmäistä kertaa huulilla, mutta arvelen, että se saattoi tulla kerrasta jäädäkseen. :)

 3. Liisa sanoo:

  Hyvä postaus! Mäkään en vähät välitä mitä jokin punasävy tekee hampailleni, pah! Tosin omani taitavat olla vielä ihan ok-väriset, sillä en juo kahvia tai polta. Heroine on kyllä niin kaunis <3

  1. Niin on. :) Olen ennen tätä jo tiennyt sen maineesta, enkä oikeastaan ihmettele sen kantimia ollenkaan. Ihana sävy! :)

 4. HeidiB sanoo:

  Vitsit tuo Heroine on kyllä ihana! Ihan pakko saada sekin! Ja viimeiset kuva on kyllä kauniita. Nätti nainen sekä suu kiinni että auki.

  Mun hampaat ei myöskään ole ihan sieltä vaaleimmasta päästä ja kaikenlisäsksi ne on vinot kuin mitkä, mutta en ole jaksanut sen antaa häiriti huulipunan käyttöä tai hymyilyä.

  1. Juuri näin! Nätin hymyn takaa ei kukaan kysele hammaskuulumisia. :)

 5. Fanni sanoo:

  Helmi! Just tämän takia olet nopeasti noussut yhdeksi lempparibloggaajistani! Et ota itseäsi ja meikkaamista turhan vakavasti. Olen aina sotinut ”jos hampaasi kellertävät, käytä vain siniseen taittavia huulipunia” -sääntöä vastaan. Kun jos mä nyt tykkään oranssista ja se sopii mulle? Pah säännöille, jee väreille.

  1. Jee väreille, todellakin! :D

   En koe itseäni millään tasolla meikkiauktoriteetiksi, mutta jos nämä höpsöt hassuttelut tuovat jollekulle hyvän mielen tai reippautta arkeen, uhraan uskottavuuteni ihan mielelläni. :) (Mikä uskottavuus, oliko sellaista joskus?)

 6. Eiko sanoo:

  :D Ihana postaus. Ja tunnistan itseni tuosta hiukan pipipäisestä itselleen poseerauksesta ja naaman kääntelystä kun yrittää löytää sen sopivan kulman kuvausta varten.

  Vielä en kuitenkaan virnistele vähämielisesti, mutta pimeiden talvipäivien ulkokuvaukset ovat varmasti saaneet aikaan sen, että mulla on ainakin hiukan erikoinen leima naapurien keskuudessa ;)

  En tiedä kesyynnynkö koskaan näin hurjalle värille, mutta ainahan sitä saa haaveilla.

  1. Kypsyttele rauhassa, kyllä se himo sieltä vielä löytyy. :) Naapurit eivät tiedä, mitä tässä harrastuksessa missaavat. :D

 7. N sanoo:

  Oikea hyvän mielen postaus! Viimeiset kuvat saivat lukijankin hymyilemään :) Ihana piristys :)

  1. Hyvä, kiva, kiitos! :)

 8. Heidi sanoo:

  No aamen tälle! Mun elämäni missiona on, ei enempää eikä vähempää, saada naiset uskaltamaan käyttää huulipunaa! Jatkuvasti kaikki huokailee, että miten ihanalta näyttää kun mulla on huulipunaa, mutta kun mulla on tummat hiukset/suorat hampaat/valkoiset hampaat/kauniit huulet, niin hyvähän mun on, mutta ihan esittelemällä olen saanut esitellä, että eipäs olenkaan, vaan että mäpä vähät välitän, ja kukaan ei huomaa! Aina jauhan, että kukaan ei kiinnitä tuollaisiin asioihin huomiota, jos vaan käyttää sitä punaa ja hymyilee kovasti, mikään ei ole valloittavampaa! Ja kuinka monta kaveria ja työkaveria olen saanut ostamaan ja käyttämään sitä punaa! Tietenkään ei ole pakko, eikä se kaikkien juttu ole, mutta pointti on saada ihmisiltä edes se yksi kompleksi pois, on aivan kauheata, kun kaikki ei uskalla edes hymyillä, ettei huonot hampaat näy!

  Olipas paatoksellista, mutta missio jatkuu:)

  1. Vasta-aamen. <3

 9. Aamu sanoo:

  Tärkeintä on juuri se huulipunan käyttäminen! Olen samaa mieltä edellisen kanssa, suomalaisten pitäisi käyttää enemmän huulipunia. Sen sijaan täällä käytetään collage -housuja kaupungilla, mikä on minusta paljon vakavampi rike, kun luonnollisen väriset hampaat. ;)

  1. Hahaaaaa, haukut aevan väärää puuta – mähän en muussa asussa kuljekaan kuin tuulipöksyissä..! :D Yritän aina saada työmatkat näyttämään salireissulta, mut tuskin kovin vakuuttavasti. Tuulipöksyt ja lila huulipuna = bingo! :D

 10. JohannaW sanoo:

  Aplodit hymykuville! :D Minusta on ärsyttävää, että vain täydellisen valkoiset ja suorat hampaat olisivat esittelyn arvoiset. Yep, minulla on hieman vinksallaan yksi hammas juuri strategisella paikalla ja vieläpä semikeltainen hammasluu syntymälahjana, mutta en ole antanut sen juurikaan häiritä.

  Vaalentavia tuotteita käytän lähinnä siksi, että purukalusto säilyisi tasavärisenä. Minulla on etuhampaissa paikkoja, jotka rupevat näkymään mikäli hampit tummuvat tai vaalentuvat liikaa. Heinäkuussa vietettäviä häitä varten saatan hommata hieman enemmän valkaisumömmöjä (minulla on hammaslääkärin tekemät valkaisumuotit), mutta sen jälkeen annan taas olla lähes luonnontilassa. :)

  1. Joo hymykuvat saivat niin hyvän vastaanoton, että niitä täytyy ehdottomasti irvistellä jatkossakin. :)

 11. RipRap sanoo:

  Koskaan aiemmin ei ole mikään lukemani blogijuttu herättänyt yhtä kovaa tarvetta kommentoida. Ihan mahtava teksti! Itselläni on myös keltaiset hampaat ja on aina ollut. Käytän sitä miettimättä juuri haluamaani huulipunaa. Joskus jotain valokuvaa katsoessa saattaa kuitenkin päästä pieni huokaus kun näen omat hampaat. Yritän lohduttautua sillä että hammaslääkäri on joskus sanonut mulle että keltainen hammasluu on vahvempaa…jos siis puhutaan ihan siitä luun väristä eikä värjäymistä. Hymyillen kohti kevättä :D

  1. Ihanasti sanottu. :) Hymyä! <3

 12. naRu sanoo:

  Kaunis olet myös hampaat näkyvissä! Ja kauniit hampaat! Itsekin käytän nykyään juuri sitä huulipunaa mitä haluan, enkä edes mieti korostaako se pieniä ja keltaisia hampaitani. Mä tosin näytän hieman oudolta hampaat näkyvissä nauraen (sukuvika), joten harvemmin tulee esim. valokuvissa oltua hampaat esillä. Se ei ole luontevaa mulle.
  Mä en henk.koht. ymmärrä tätä touhua, että kaikilla on hiustenpidennykset, geelikynnet, hammasvalkaisut ja ripsienpidennykset. Mitä sitten jos on rumat kynnet, keltaiset hampaat, epäsymmetriset huulet tai ohuet hiukset. Ne ovat osa persoonaa! Terv. Luonnollisuudesta pitävä lyhyt-, ja ohuthiuksinen, lyhyt- ja ohutkyntinen ja keltahampainen, joka on ihan tyytyväinen itseensä näin ja käyttää aivan vapaasti juuri niin kirkkaita kynsi- ja huulivärejä kuin huvittaa :) Ja eipä ole kukaan kauhistellut, päinvastoin :)

  1. Kuulostaa erittäin hyvältä. :)

 13. Salla sanoo:

  Go Petra!! Kaunis hymy sulla, lisää tätä! :)

 14. Tuulia sanoo:

  Todella kauniita kuvia! Ihana tuo punan sävy ja kaunis hymy.

  1. Kiitos! :)

 15. Mohn sanoo:

  Ooooh, ihana hymyilevä Petra! Taas vahvistui käsitykseni siitä, että hymy kaunistaa. Ei sillä ettetkö olisi kaunis ilmankin, mutta hymyily on vaan niin hyvää tuulta luova ilme ja…no, se vaan on niin kaunista. :-)

  1. Totta on. Ehkä tämä itsesääntely tästä muutaman kuvausrupeaman jälkeen hellittää ja hymy tulee kuviin ilman houkuttelua. :)

 16. hiikka sanoo:

  Iso peukku kuvista, hampaiden väri kun on synnynnäinen. Tärkein nyt on ettei se suupielistä tihku mätää ;)
  Hammaslääkäri toisinaan kylläkin ”valkaisee” kiillottaa minun hampaitani sellaisella kumisella hyrryttimellä (lupaan ei satu) sillä saa jonkin verran kahvin tummentumia pois + siloittaa pinnan kivasti pitkäksi aikaa.

  1. Tuttu hyrrytin! :)

 17. Elisa sanoo:

  Siis mitä, sun hampaathan on just ihanat! Siis kauniin muotoiset ja mielestäni oikein luonnollisen värisetkin :)

  Mulla isoin ongelma hampaideni kanssa on värin epätasaisuus: kaikkia muita paitsi neljää hammasta on paikattu, joten etuhampaissakin on paikan aiheuttamia värivaihteluita. En tiedä, saisiko niitä jollain puhdistuksella paremmiksi tai auttaisiko hyvin vähäinen valkaisuliuskojen käyttö (oma hammasluu vaalenisi paikkojen kanssa samansävyiseksi). Hammaslääkäri sanoi, ettei mulle kannata tehdä varsinaista valkaisua laserilla tai vastaavalla juurikin noiden paikkojen takia joten ainoa vaihtoehto olisi posliinikuoret. Ja voi hyvä herranjestas, siihen nyt en ainakaan lähde :D

  Omia kuvausrutiineja voisi toki muuttaa vähän siihen suuntaan, että hampaatkin joskus näkyisivät. Tottuisi itsekin ehkä niiden epätäydellisyyteen paremmin.

  1. Lähinnä ne kummallisuudet taitavat olla omien korvien välissä. Tai ainakin se niihin suhtautuminen on omassa harkinnassa. Tehdäänkö tästä kiertävä hammashaaste? :)

 18. Nannu sanoo:

  Voi että, ihan mahtava tempaisu! Täällä ollut hymyilemisen kanssa ongelmia, ei keltaisten hampaitten takia vaan nenän levenemisen. Tosin ehkä nämä ongelmat ovat – taas kerran, vain omien korvien välissä. Totta se on, hymy tarttuu. Kiitos tästä! Lisää näitä! :)

  1. Nen–minkä? :D Eeeei, senkin höpönassu..! Voi että, minkälaisia taakkoja ihmiset harteilleen ottavatkaan – ihan tyhjästä. No, tsemppauksen paikka meillä kaikilla, hyvä jos tämä irvistely oli avuksi. :)

 19. Päivi sanoo:

  Ihanaa! Mahtavaa! Kauniit hampaat! Sun hammashymy on kaunis, enkä varmasti ois kiinnittänyt huomiota hampaiden väriin, ellei se olisi ollut jutun aiheena. Hymyileväinen ihminen on aina viehättävä. Oma hymyni ei ole mitään mallimatskua ja hampaat on aina ollut kellertävät (mutta omat! terveet!), mutta se ei estä mua virnuamasta 50% ajasta.

  1. Hieno asenne! Hymyä jakoon! :)

 20. Piia sanoo:

  Rohkea veto, vielä lilalla punalla. You go girl! Täällä kannattaa kysellä näemmä, kun tällainenkin kysely heti ”palkittiin” :).

  Terv aktiivi-Piia

  1. Kannattaa kannattaa, koskaan ei tiedä mikä syötti tarraa. :)

 21. Annis sanoo:

  Kaunis hymy :)!
  Hei olen itse miettinyt tätä poskipunahuulipunadilemmaa. Eli kuuluuko poskipunan ja huulipunan olla samasta sävymaailmasta? Olisitko voinut valottaa hieman tätä poskipunan ja huulipunan yhdistämistä?

  1. Nooo, joskus joo ja joskus ei. En noudata sääntöjä turhan orjallisesti, joten saatan olla vähän leväperäinen henkilö vastaamaan tähän. :)

   Tykkään rikkoa väriharmoniaa jollain elementillä, mutta se voi olla mikä osa-alueista vain. Jos on vaikkapa viileä silmä- ja huulimeikki, laitan yleensä lämmintä poskipunaa – tai toisinpäin. Ja usein kerrostan erilämpöisiä poskituotteita päällekkäin, sekin näyttää vinkeältä. Esimerkiksi persikkainen lämmin poskipuna ja sen päälle kylmään pinkkiin taittava hohtopuuteri, jolloin lopputulos on kauniin monivivahteinen ja sopii mihin tahansa kokonaisuuteen. Kokeilemalla selviää, mikä omaa silmääsi miellyttää. :)

 22. Sari sanoo:

  No eihän sulla edes *ole* keltaiset hampaat!!! Ne eivät vain ole valkaistun näköiset, that’s it! Mutta voi että miten kaunis hymy. Näytät niin älyttömän kiltiltä ja kivalta. Tulee mieleen ihan yks pikkutyttö, kymmenvuotias lempiystäväni <3

  Tuota aina ihmettelen, että kellertävin hampain tulisi muka käyttää sinertävää huulipunaa. Musta se päinvastoin korostaa kellertävyyttä luodessaan suuren kontrastin! Ilmeisesti sinertävän huulivärin ajatellaan jotenkin hohkaavan sinertävyyttä hampaisiin ja siten saavan ne näyttämään todellista valkoisemmilta. Ehkä näin olisi, jos hampaita sitten tarkasteltaisiin irrallaan ympäristöstä (mutta niin että hohkavaikutus päästetään läpi, hah), mutta jos kasvoja tarkastellaan kokonaisuutena, värien kontrastivaikutus peittoaa hohkavaikutuksen ja on paljon suurempi!

  1. No luonnossa ne kyllä ovat selvän keltaiset, ehkä kuvausolosuhteet vähän vääristävät. Mutta kiitos, nätisti sanottu silti. :)

   Mä olen tämän huulipunalinjauksen kanssa vähän kahden vaiheilla. Teoriassa se menee juuri niin kuin esität (vastavärit vierekkäin korostavat toisiaan, päälletysten taas neutraloivat), mutta käytännössä huomaan kyllä omasta kalustosta, että mitä oranssimpi puna, sitä keltaisemmalta hampaat näyttävät. Jos tämä pohdinta nyt osuu jonkun paremmin tietävän silmään, saa vääntää rautalangasta miten homma oikeasti menee.

 23. Emma/WL sanoo:

  Hitto tää on kyllä hyvä blogi! :D

  1. Voi kiitos, mieli ihan lämpesi tästä tunnustuksesta. :)

 24. Miia Kuutamo sanoo:

  Moi! Ei sun tarvii lakata haaveilemasta ajatuksesta. Itekkin tilaan tässä, heti kun on rahaa taas tilillä, niin Crest (amerikkalaiset) hampaidenvalkaisuliuskat, jota kaikki ovat ylistäneet! http://www.isosmile.com/epages/SATP.sf/secfa3fcb1062/?ObjectPath=/Shops/27102006-709313/Categories Rekisteröidy tonne vaan ja sitten tohon Hae kohdetta kenttää kirjotat että Crest , sit saat ite valita, mitkä liuskat haluut. Ite otin noi 22€ , sähköpostiin tuli sitten tilausvahvistus , mut siis en oo viel maksanu tätä :) Että jos ei 7 päivässä ole maksanut tätä, niin se hylätään.

  1. Kiitos, mutta hampaiden valkaisu ei ole minua varten. :)

 25. nunju sanoo:

  Pakko kirjoittaa tähän kommentti, koska osui niin minuun :) Lueskelin tänään ekaa kertaa sun blogia ja tykkään :)

  Minulla on myös lapsesta saakka ollut keltaiset hampaat (pojallani myös, eikä todellakaan juo kahvia/tupakoi/tee muuta mikä vaikuttaisi, ikää 11vee) ja minulla lisäksi todella eripariakin, oikaisuhoidosta huolimatta.

  Itse arastelen käyttää huulipunia, koska lisäsyynä on vielä se etten vain osaa ”olla” punan kanssa, enkä osaa rajata huuliani, nekin ovat eri paria ;D eli ylähuuli ohut ja alahuuli törröttävän paksu :/

  Hyvä ihme, nyt kuulostan luonnonoikulta :D tosiasiassa pystyn vallan hyvin elämään ulkonäköni kanssa ja hymyäni on jopa kehuttu (pupuhammas efektistä ja keltaisuudesta huolimatta) kivaksi :)

  Pitänee jatkaa blogisi selailua, jospa vastaan tulee ennenpitkää huultanrajaus/tasausohjekin :)

  1. No kiitos, tervetuloa mukaan! :)

   Hammasluun väri on tosiaan perinnöllinen(kin) juttu ja ainakin lapsella on ihan selvää, etteivät siihen elämäntavat ole vielä päässeet vaikuttamaan. Onneksi kyseessä on niin pikkuruinen juttu, ettei se oikea elämänmeno hidastu yhtään. :)

   Mullakin on eripariset huulet, toinen puoli on kapeampi ja toinen pulleampi, mutta tasailen niitä vain vahvempien huulipunien kanssa. Jos huulet ovat vaan eri paria, tuskin kiinnittäisin siihen edes mitään huomiota. Aika harvalla on identtisen kokoiset huulet. :)

   Tutoriaalien kuvaaminen ei ole lempipuuhaani, mutta riittävän paineen alla saatan murtua. Pidän tasauspyynnon mielessä. :)

   1. nunju sanoo:

    Kiitos :) olisi kyllä ihan huippujuttu :D

 26. Ida sanoo:

  Hei, tein juuri julkaisun keltaisista hampaista, käy lukemassa jos kiinnostaa :)

  1. Kiitti vinkistä, kurkkaan! :)

   1. Hei yritin, mutta mulla ei ole ”oikeutta katsella tätä kuvaa”. :/

 27. Ida sanoo:

  Hei, tein juuri omassa blogissani hamapsiin liittyviä juttuja, käys lukees ;)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.