Uutta Sephorassa: Milk Makeup, ihonhoito puikkomuodossa ja kannabiskosmetiikka

ūüéľ Oiii jospa oisin saanut syntyy Ruot-siissss-saaa ‚Äď NOEI apua vitsi, h√§t√§seis! Vuosi ruotsalaisen yrityksen palkkalistoilla on osoittanut todeksi kaikki er√§√§n tunnetun kauneus- ja minimalistibloggaajan vuodatukset, mutta toistaiseksi yksi asia on silti Ruotsissa paremmin kuin jurossa h√§rm√§l√§ss√§ ja se on Sephora.

Pääsen muutaman kerran vuodessa käymään Ruotsissa ja yritän aina mahduttaa mukaan pikavisiitin Sephoraan, sillä tuotteiden venkulointi Sephorasta tulee postitse hullun kalliiksi tai vaatii munuaislahjoitukseen rinnastettavia vastapalveluksia ystäviltä, jotka joutuvat jalkautumaan kosmetiikkahullujen sekaan metsästämään meitsille aarteita. Enkä sitäpaitsi yleensä itsekään tiedä mitä haluan tai haluanko mitään, mutta tiluskierroksella on silti mahtavaa käydä. Tällä kertaa tein sekä ostoksia, että yleisiä trendihavaintoja ja seuraavalla kerralla odotan näkeväni mm. pitkän hyllyrivin uusia, Sephoran omia kosmetiikkatuotteita.

Viilankantoluvan aiempia Sephora-ostoksia ja kokemuksia voipi katsella esimerkiksi artikkeleista Löytöjä Sephorasta sekä Ostoksilla Sephorassa, osa Ruotsi.

Tällä kertaa olin aidosti vain hengailemassa, mutta heti näyteikkunassa odotti muheva yllätys: Milk Makeup -tuotteita saa nyt Sephorasta! Olen seurannut Milk Makeup -huumaa sivusta ja yrittänyt pitäytyä erossa jälleen uudesta brändistä, johon ei pääse helposti käsiksi (katson sinua, Glossier), mutta nyt kun kiehtovat Milk Makeup -tuotteet ovat vain yhden kuorsaamalla vietetyn laivamatkan päässä, sallin itseni sukeltaa pää edellä uuteen brändiin.

milk_makeup_suomeen_viilankantolupa.jpg

Kaksi yleist√§ kosmetiikan trendeihin liittyv√§√§ huomiota ennen tuotteisiin perehtymist√§: Hurjassa nosteessa ovat kaikki puikkomalliset stick-tuotteet sek√§ meikeiss√§ ett√§ ihonhoidossa (t√§st√§ kertoo mm. Sephoran oman tuotebr√§ndin voimakas hy√∂kk√§ys stick-ihonhoitoon ‚Äď isoksi ketjuksi Seppe on k√§√§nteiss√§√§n yll√§tt√§v√§n liukas ja on aina ensimm√§isten mukana isoissa trendeiss√§) sek√§ kannabiskosmetiikka.

Mikäli haluat heti tässä välissä tietää lisää kannabiskosmetiikasta, lue tämä Elevenin Kauneustiimin kirjoittama artikkeli, jossa ainesosan ja sen läheisten sukulaisten taustoja avataan selkokielisesti.

milk_makeup_suomi_viilankantolupa.jpg

Mitä Milk Makeup -tuotteisiin tulee, sormet hamusivat ensimmäisenä kohti violettia ja hennosti kiiltävää puikkoa, joka jättää poskipäille tai huulille hennon läpikuultavan kiillon ja aaaaavistuksen hentoa hohdetta. Milk Makeup Glow Oil Lip + Cheek sävyssä Astro ei kimalla, mutta kiiltää kosteana. Ihana! Liukas koostumus, erittäin kevyt sävy ja neutraalin tuoksuton tuoksu. Kuolettavan söpö pikkupuikko, joka on hädintuskin peukaloni kokoinen. Hinta 225 kr.

milk_makeup_glow_oil_astro_viilankantolupa.jpg

Seuraavaksi tartuin ravitsevaan öljypuikkoon, jossa ihoa hemmotteleva pehmeä öljy on jäykistetty helppokäyttöiseen puikkomuotoon. Väritön Milk Makeup Hydrating Oil -öljypuikko liukuu iholla pehmeästi ja levittää iholle ohuen, hieman kuivaöljymäisen hunnun. Ravitseva kasvoöljy sisältää mm. aprikoosi-, avokado-, kehäkukka-, jojoba- ja appelsiininkuoriöljyjä. Sopii käytettäväksi suoraan puhtaalla iholla tai meikin päällä lisäämässä luonnollista, kosteaa hehkua. Tuoksussa pikkiriikkinen häivähdys jotain kukkaisaa josta en saa kiinni, mutta niin vähän, että voisin melkein leimata tuoksuttomaksi tämänkin. Hinta 285 kr.

ihonhoitopuikko_milk_makeup_kokemuksia.jpg

Kolmikon villi kortti on kosteuttava ”kannabiskasvonaamio”. Halusin ehdottomasti testata t√§t√§ sek√§ puikkomuotoon pakatun kasvonaamion absurdin koostumuksen (mitenmiksikukaihmeess√§) ett√§ sin√§ns√§ tutun, mutta nyt trendikk√§√§sti kannabiksella br√§nd√§tyn hamppu√∂ljyn vuoksi. Milk Makeup Cannabis Hydrating Face Mask on rauhoittava ja kosteuttava kasvonaamio, joka tuntuu iholla viile√§lt√§.

milk_makeup_cannabis_face_mask_viilankantolupa.jpg

Ammattikosmetiikan käännöksiä freelance-työnä puuhatessani olen oppinut, että monet ihoa rauhoittavat tuotteet sisältävät ihon pintalämpötilaa laskevia ainesosia, sillä matala-asteinen tulehdus (jonka syyt ovat moninaiset aina stressistä ravintoon ja unenpuutteeseen, lue lisää esimerkiksi tästä aiemmasta artikkelista) saa ihon pintalämmön kohoamaan ja saattaa ylläpitää esimerkiksi ihon punoitusta. Viilentävä koostumus toimii siis osana rauhoittavaa vaikutusta.

milk_makeup_kannabis_naamio_viilankantolupa.jpg

Rauhoittava ja kosteuttava kasvonaamio sisältää jännän yhdistelmän rauhoittavaa aloe veraa ja puhdistavaa kaoliinisavea sekä rauhoittavan hamppuöljyn lisäksi mm. auringonkukan siemenöljyä sekä rosmariini- ja salviauutteita. Yrttisistä ainesosista huolimatta myös kasvonaamiopuikon tuoksu on olematon. Milk Makeup -kasvonaamiopuikko liukuu iholla helposti ja jättää jälkeensä ohuen vihreän kerroksen, joka kuivahtaa iholle nopsasti. En ole ehtinyt testata tuotetta perinpohjaisesti vielä, mutta olen erittäin kiinnostunut puhdistavan saven ja ravitsevien öljyjen yhteisvaikutuksesta. Eniten pohdituttaa puikosta levittyvän kasvonaamion ohuus, sillä olen tottunut levittämään kasvonaamioita paljon runsaskätisemmin. Palaan havaintojen kanssa! Hinta 305 kr.

Näiden lisäksi kiikutin ystävälleni Milk Makeup Kush Mascara -ripsivärin, joka on ilmeisesti huippuhyvä. Meinasin ostaa tästä ripsiväristä vedenkestävän version, mutta säästin omat testaukset tuonnemmas, jotta saan muutoinkin hitaasti kuluvat ripsarivarastot vähän järkevämmälle tolalle. Mutta on kuulemma hyvä, voimme yrittää joukkovoimin painostaa Elisaa tekemään aiheesta postauksen.

bybi_cbd_oil_kannabis_oljy

Siltä varalta, että vielä jaksatte samaan syssyyn kurkata yhden mielenkiintoisen kosmetiikkahankinnan, läväytän näytille suomalaisissakin blogeissa tuloaan jo tehneen, mutta nyttemmin myynnistä kadonneen Bybi Beauty CBD Booster -öljyn, joka sisältää tutun ja turvallisen hamppuöljyn lisäksi tuota ristiriitaista uutukaisainesosa-CBD:tä eli kannabidiolia.

Ylle aiemmin linkkaamani artikkelin mukaan CBD-tuotteet luokitellaan Suomessa reseptilääkkeiksi, vaikka tuote ei varsinaisesti sisältäisikään päihdyttävää THC-yhdistettä ja olisi suunnattu ulkoiseen käyttöön. En ole nähnyt asiasta esimerkiksi Tukesin kosmetiikkajaostolta vielä mitään julkista lausuntoa, mutta huomasin, että tämä blogeissa jo vilahdellut CBD Booster on kadonnut kaupoista kokonaan. Jännityksellä odotamme saammeko virallisen kannanoton ajankohtaiseen aiheeseen, keneltä ja koska.

kannabiskosmetiikka_2019

Henkilökohtaisesti olen tiukan kosmetiikkapolitiikan kannalla, sillä vain tutkittuun tietoon perustuen voidaan tehdä päätöksiä ainesosan turvallisuudesta ja vaikka tämä viekin aikaa, on lopputuloksena tilanne, jossa kauppaan voi kävellä ostamaan minkä tahansa tuotteen tietäen, että sitä on ok käyttää siihen tarkoitukseen, johon sitä markkinoidaan.

(Aion testata ostamaani boosteria, mutta en toistaiseksi vouhota siitä enempää ennen kuin virallinen kanta tuotteen sallittuudelle Suomessa ja kosmetiikkakäytössä saadaan.)

clinique_take_the_day_off_puhdistusoljy_viilankantolupa

Näiden lisäksi haaviin tarttui matkakoko Clinique Take The Day Off -puhdistusöljystä (95 kr), jota olen pitkään halunnut testata mutta en raatsinut ostaa sekä messevistä ostoksista näytteinä seurannut Pai Light Work Rosehip Cleansing Oil -puhdistusöljy. (Ja yksi minikokoinen punainen huulipuna, jonka senkin sain näytteeksi, mutta jota en enää kehtaa selittelyineen ja puolusteluineen lisätä tähän esseemittaisen postauksen perään.)

Ajatuksia tämäkertaisesta sunnuntaiesseestä? Oletteko tehneet Sephorasta löytöjä, joista on muodostunut luottotuotteita? Mietteitä kannabiskosmetiikasta?

 

6 vastausta artikkeliin “Uutta Sephorassa: Milk Makeup, ihonhoito puikkomuodossa ja kannabiskosmetiikka

    1. Juu-u! Mä en ollut ehtinyt säästellä, mutta onneksi ystäväni Visa oli matkassa mukana. :D Mä pääsen ensi kuussa käymään Dubaissa ja odotan innolla paikallisen kosmetiikkamarkkinan seulomista. :)

        1. Mulla on tuoreessa muistissa vielä se viikko Sveitsissä, hahhah! Mut hyvä tietää, että pitää varautua laittamaan kättä vielä vähän normaalia syvemmälle taskuun.

    1. Joo, on saanut jo jonkin aikaa! Just tämän paikan nimesin rivien välissä, kun sanoin että oon yrittänyt pysyä etäällä. :D Kiinnostavia tuotteita kyllä. :)

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.