Uutta Sephorassa: Milk Makeup, ihonhoito puikkomuodossa ja kannabiskosmetiikka

đŸŽŒ Oiii jospa oisin saanut syntyy Ruot-siissss-saaa – NOEI apua vitsi, hĂ€tĂ€seis! Vuosi ruotsalaisen yrityksen palkkalistoilla on osoittanut todeksi kaikki erÀÀn tunnetun kauneus- ja minimalistibloggaajan vuodatukset, mutta toistaiseksi yksi asia on silti Ruotsissa paremmin kuin jurossa hĂ€rmĂ€lĂ€ssĂ€ ja se on Sephora.

PÀÀsen muutaman kerran vuodessa kÀymÀÀn Ruotsissa ja yritÀn aina mahduttaa mukaan pikavisiitin Sephoraan, sillÀ tuotteiden venkulointi Sephorasta tulee postitse hullun kalliiksi tai vaatii munuaislahjoitukseen rinnastettavia vastapalveluksia ystÀviltÀ, jotka joutuvat jalkautumaan kosmetiikkahullujen sekaan metsÀstÀmÀÀn meitsille aarteita. EnkÀ sitÀpaitsi yleensÀ itsekÀÀn tiedÀ mitÀ haluan tai haluanko mitÀÀn, mutta tiluskierroksella on silti mahtavaa kÀydÀ. TÀllÀ kertaa tein sekÀ ostoksia, ettÀ yleisiÀ trendihavaintoja ja seuraavalla kerralla odotan nÀkevÀni mm. pitkÀn hyllyrivin uusia, Sephoran omia kosmetiikkatuotteita.

Viilankantoluvan aiempia Sephora-ostoksia ja kokemuksia voipi katsella esimerkiksi artikkeleista LöytöjÀ Sephorasta sekÀ Ostoksilla Sephorassa, osa Ruotsi.

TÀllÀ kertaa olin aidosti vain hengailemassa, mutta heti nÀyteikkunassa odotti muheva yllÀtys: Milk Makeup -tuotteita saa nyt Sephorasta! Olen seurannut Milk Makeup -huumaa sivusta ja yrittÀnyt pitÀytyÀ erossa jÀlleen uudesta brÀndistÀ, johon ei pÀÀse helposti kÀsiksi (katson sinua, Glossier), mutta nyt kun kiehtovat Milk Makeup -tuotteet ovat vain yhden kuorsaamalla vietetyn laivamatkan pÀÀssÀ, sallin itseni sukeltaa pÀÀ edellÀ uuteen brÀndiin.

milk_makeup_suomeen_viilankantolupa.jpg

Kaksi yleistĂ€ kosmetiikan trendeihin liittyvÀÀ huomiota ennen tuotteisiin perehtymistĂ€: Hurjassa nosteessa ovat kaikki puikkomalliset stick-tuotteet sekĂ€ meikeissĂ€ ettĂ€ ihonhoidossa (tĂ€stĂ€ kertoo mm. Sephoran oman tuotebrĂ€ndin voimakas hyökkĂ€ys stick-ihonhoitoon – isoksi ketjuksi Seppe on kÀÀnteissÀÀn yllĂ€ttĂ€vĂ€n liukas ja on aina ensimmĂ€isten mukana isoissa trendeissĂ€) sekĂ€ kannabiskosmetiikka.

MikÀli haluat heti tÀssÀ vÀlissÀ tietÀÀ lisÀÀ kannabiskosmetiikasta, lue tÀmÀ Elevenin Kauneustiimin kirjoittama artikkeli, jossa ainesosan ja sen lÀheisten sukulaisten taustoja avataan selkokielisesti.

milk_makeup_suomi_viilankantolupa.jpg

MitÀ Milk Makeup -tuotteisiin tulee, sormet hamusivat ensimmÀisenÀ kohti violettia ja hennosti kiiltÀvÀÀ puikkoa, joka jÀttÀÀ poskipÀille tai huulille hennon lÀpikuultavan kiillon ja aaaaavistuksen hentoa hohdetta. Milk Makeup Glow Oil Lip + Cheek sÀvyssÀ Astro ei kimalla, mutta kiiltÀÀ kosteana. Ihana! Liukas koostumus, erittÀin kevyt sÀvy ja neutraalin tuoksuton tuoksu. Kuolettavan söpö pikkupuikko, joka on hÀdintuskin peukaloni kokoinen. Hinta 225 kr.

milk_makeup_glow_oil_astro_viilankantolupa.jpg

Seuraavaksi tartuin ravitsevaan öljypuikkoon, jossa ihoa hemmotteleva pehmeÀ öljy on jÀykistetty helppokÀyttöiseen puikkomuotoon. VÀritön Milk Makeup Hydrating Oil -öljypuikko liukuu iholla pehmeÀsti ja levittÀÀ iholle ohuen, hieman kuivaöljymÀisen hunnun. Ravitseva kasvoöljy sisÀltÀÀ mm. aprikoosi-, avokado-, kehÀkukka-, jojoba- ja appelsiininkuoriöljyjÀ. Sopii kÀytettÀvÀksi suoraan puhtaalla iholla tai meikin pÀÀllÀ lisÀÀmÀssÀ luonnollista, kosteaa hehkua. Tuoksussa pikkiriikkinen hÀivÀhdys jotain kukkaisaa josta en saa kiinni, mutta niin vÀhÀn, ettÀ voisin melkein leimata tuoksuttomaksi tÀmÀnkin. Hinta 285 kr.

ihonhoitopuikko_milk_makeup_kokemuksia.jpg

Kolmikon villi kortti on kosteuttava ”kannabiskasvonaamio”. Halusin ehdottomasti testata tĂ€tĂ€ sekĂ€ puikkomuotoon pakatun kasvonaamion absurdin koostumuksen (mitenmiksikukaihmeessĂ€) ettĂ€ sinĂ€nsĂ€ tutun, mutta nyt trendikkÀÀsti kannabiksella brĂ€ndĂ€tyn hamppuöljyn vuoksi. Milk Makeup Cannabis Hydrating Face Mask on rauhoittava ja kosteuttava kasvonaamio, joka tuntuu iholla viileĂ€ltĂ€.

milk_makeup_cannabis_face_mask_viilankantolupa.jpg

Ammattikosmetiikan kÀÀnnöksiÀ freelance-työnÀ puuhatessani olen oppinut, ettÀ monet ihoa rauhoittavat tuotteet sisÀltÀvÀt ihon pintalÀmpötilaa laskevia ainesosia, sillÀ matala-asteinen tulehdus (jonka syyt ovat moninaiset aina stressistÀ ravintoon ja unenpuutteeseen, lue lisÀÀ esimerkiksi tÀstÀ aiemmasta artikkelista) saa ihon pintalÀmmön kohoamaan ja saattaa yllÀpitÀÀ esimerkiksi ihon punoitusta. ViilentÀvÀ koostumus toimii siis osana rauhoittavaa vaikutusta.

milk_makeup_kannabis_naamio_viilankantolupa.jpg

Rauhoittava ja kosteuttava kasvonaamio sisÀltÀÀ jÀnnÀn yhdistelmÀn rauhoittavaa aloe veraa ja puhdistavaa kaoliinisavea sekÀ rauhoittavan hamppuöljyn lisÀksi mm. auringonkukan siemenöljyÀ sekÀ rosmariini- ja salviauutteita. YrttisistÀ ainesosista huolimatta myös kasvonaamiopuikon tuoksu on olematon. Milk Makeup -kasvonaamiopuikko liukuu iholla helposti ja jÀttÀÀ jÀlkeensÀ ohuen vihreÀn kerroksen, joka kuivahtaa iholle nopsasti. En ole ehtinyt testata tuotetta perinpohjaisesti vielÀ, mutta olen erittÀin kiinnostunut puhdistavan saven ja ravitsevien öljyjen yhteisvaikutuksesta. Eniten pohdituttaa puikosta levittyvÀn kasvonaamion ohuus, sillÀ olen tottunut levittÀmÀÀn kasvonaamioita paljon runsaskÀtisemmin. Palaan havaintojen kanssa! Hinta 305 kr.

NÀiden lisÀksi kiikutin ystÀvÀlleni Milk Makeup Kush Mascara -ripsivÀrin, joka on ilmeisesti huippuhyvÀ. Meinasin ostaa tÀstÀ ripsivÀristÀ vedenkestÀvÀn version, mutta sÀÀstin omat testaukset tuonnemmas, jotta saan muutoinkin hitaasti kuluvat ripsarivarastot vÀhÀn jÀrkevÀmmÀlle tolalle. Mutta on kuulemma hyvÀ, voimme yrittÀÀ joukkovoimin painostaa Elisaa tekemÀÀn aiheesta postauksen.

bybi_cbd_oil_kannabis_oljy

SiltÀ varalta, ettÀ vielÀ jaksatte samaan syssyyn kurkata yhden mielenkiintoisen kosmetiikkahankinnan, lÀvÀytÀn nÀytille suomalaisissakin blogeissa tuloaan jo tehneen, mutta nyttemmin myynnistÀ kadonneen Bybi Beauty CBD Booster -öljyn, joka sisÀltÀÀ tutun ja turvallisen hamppuöljyn lisÀksi tuota ristiriitaista uutukaisainesosa-CBD:tÀ eli kannabidiolia.

Ylle aiemmin linkkaamani artikkelin mukaan CBD-tuotteet luokitellaan Suomessa reseptilÀÀkkeiksi, vaikka tuote ei varsinaisesti sisÀltÀisikÀÀn pÀihdyttÀvÀÀ THC-yhdistettÀ ja olisi suunnattu ulkoiseen kÀyttöön. En ole nÀhnyt asiasta esimerkiksi Tukesin kosmetiikkajaostolta vielÀ mitÀÀn julkista lausuntoa, mutta huomasin, ettÀ tÀmÀ blogeissa jo vilahdellut CBD Booster on kadonnut kaupoista kokonaan. JÀnnityksellÀ odotamme saammeko virallisen kannanoton ajankohtaiseen aiheeseen, keneltÀ ja koska.

kannabiskosmetiikka_2019

Henkilökohtaisesti olen tiukan kosmetiikkapolitiikan kannalla, sillÀ vain tutkittuun tietoon perustuen voidaan tehdÀ pÀÀtöksiÀ ainesosan turvallisuudesta ja vaikka tÀmÀ viekin aikaa, on lopputuloksena tilanne, jossa kauppaan voi kÀvellÀ ostamaan minkÀ tahansa tuotteen tietÀen, ettÀ sitÀ on ok kÀyttÀÀ siihen tarkoitukseen, johon sitÀ markkinoidaan.

(Aion testata ostamaani boosteria, mutta en toistaiseksi vouhota siitÀ enempÀÀ ennen kuin virallinen kanta tuotteen sallittuudelle Suomessa ja kosmetiikkakÀytössÀ saadaan.)

clinique_take_the_day_off_puhdistusoljy_viilankantolupa

NÀiden lisÀksi haaviin tarttui matkakoko Clinique Take The Day Off -puhdistusöljystÀ (95 kr), jota olen pitkÀÀn halunnut testata mutta en raatsinut ostaa sekÀ messevistÀ ostoksista nÀytteinÀ seurannut Pai Light Work Rosehip Cleansing Oil -puhdistusöljy. (Ja yksi minikokoinen punainen huulipuna, jonka senkin sain nÀytteeksi, mutta jota en enÀÀ kehtaa selittelyineen ja puolusteluineen lisÀtÀ tÀhÀn esseemittaisen postauksen perÀÀn.)

Ajatuksia tÀmÀkertaisesta sunnuntaiesseestÀ? Oletteko tehneet Sephorasta löytöjÀ, joista on muodostunut luottotuotteita? MietteitÀ kannabiskosmetiikasta?

 

6 vastausta artikkeliin “Uutta Sephorassa: Milk Makeup, ihonhoito puikkomuodossa ja kannabiskosmetiikka

    1. Juu-u! MÀ en ollut ehtinyt sÀÀstellÀ, mutta onneksi ystÀvÀni Visa oli matkassa mukana. :D MÀ pÀÀsen ensi kuussa kÀymÀÀn Dubaissa ja odotan innolla paikallisen kosmetiikkamarkkinan seulomista. :)

        1. Mulla on tuoreessa muistissa vielÀ se viikko SveitsissÀ, hahhah! Mut hyvÀ tietÀÀ, ettÀ pitÀÀ varautua laittamaan kÀttÀ vielÀ vÀhÀn normaalia syvemmÀlle taskuun.

    1. Joo, on saanut jo jonkin aikaa! Just tÀmÀn paikan nimesin rivien vÀlissÀ, kun sanoin ettÀ oon yrittÀnyt pysyÀ etÀÀllÀ. :D Kiinnostavia tuotteita kyllÀ. :)

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.